Møt våren i Gøteborg

Gøteborg gir meg alltid en kontinental følelse, selv om den svenske byen kun ligger et par timers kjøring fra min hjemby. 

Fra «I travel» til «We travel» – fra engelsk til norsk. Fra eksotiske reisemål, til nærere steder, og mer bærekraftig tankegang. 

Jeg har tenkt mye på hva denne reisebloggen skal og bør være i det siste. Og da jeg fant ut at jeg ville skriver mer om bærekraftig reise og kortere turer, ble det også mer naturlig å skrive på norsk (og det er lett å endre språk til engelsk på Translate-knappen over :)).

Så her er mitt første blogginnlegg på morsmålet – om en av byene som virkelig vekket min reiselyst: Gøteborg.

Jeg husker fortsatt friheten vi følte som 16-åringer da en to år eldre kompis fikk låne bil, og vi alle fikk lov til å kjøre over grensa for en overnatting i den svenske byen. Gøteborg føltes så spennende, annerledes og kontinental, samtidig så gjenkjennelig og lett å like. Den samme følelsen får jeg hver gang jeg drar tilbake, og jeg har vært der utallige ganger siden. Min aller siste utenlandstur som høygravid gikk til Gøteborg, og i år dro vi dit som første reisemål etter en lang vinter. Begge ganger fikk vi en dose utenlandsk vårstemning, mens livet på kafeene sydet og solstrålene tittet frem bak de mange vakre bygningene. 

Besøket denne våren var også første gang jeg var i Gøteborg med barn. Å besøke byen som familie var en ny opplevelse, og vi oppdaget helt nye sider ved byen. Jeg visste ikke at du kan komme tett på elg på langhelg i Gøteborg. Heller ikke at det er gratis for barn, og en tredje del av prisen for voksne, å dra på svømmehall i byen. Byen har altså mye å tilby småbarnsfamilier utover Liseberg. Slottskogen, Albert Åberg-huset og Vallhalla-badet er mine familie-tips.

God tur til Gøteborg, selv skal jeg tilbake allerede i høst ☺️